Πέμπτη 23 Μαΐου 2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ένα απίθανο τριήμερο παρουσιάσεων και εκδηλώσεων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στις 24, 25 και 26 Μαΐου, κορυφώνεται το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha!

Το Φεστιβάλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει την προσοχή όλων των φίλων της αστυνομικής λογοτεχνίας, έχει να επιδείξει ήδη μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων, όπως το Pre Festival Event με την επίσκεψη και την παρουσίαση του μεγάλου Σκωτσέζου συγγραφέα Ian Rankin, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και την παρουσίαση του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Carlo Lucarelli, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο Μεγάλου Χορηγού.

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα συνεχιστούν οι παρουσιάσεις σημαντικών συγγραφέων από το εξωτερικό, με πρώτο τον Bernard Minier, ο οποίος θα παραβρεθεί στο Φεστιβάλ προσκεκλημένος επίσης του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας και των εκδόσεων Μίνωας, την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19:30.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 19:30, τη σκυτάλη παίρνει ο Τούρκος συγγραφέας και αγαπημένος του ελληνικού κοινού Ahmet Umit, προσκεκλημένος των εκδόσεων Πατάκη, ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 19:00, θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του Herve Le Corre, στην εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου (ο κύκλος των ξένων συγγραφέων κλείνει με την επίσκεψη του Αμερικανού A. J. Finn, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Monk Grapes and Spirits, στις 19:00, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός).

Στο Σεράφειο θα παρακολουθήσουμε επίσης ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου οι Έλληνες συγγραφείς και όλοι οι άνθρωποι του βιβλίου θα έχουν την τιμητική τους, θα παρακολουθήσουμε συζητήσεις, αφιερώματα σε λογοτεχνικά και κοινωνικά θέματα, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους, παιχνίδια γρίφων και δραστηριότητες για παιδιά και για μεγάλους.

Το τριήμερο θα κλείσει πανηγυρικά με την τιμητική βράβευση του Πέτρου Μάρκαρη για το συνολικό του έργο και την προσφορά στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.

Να αναφέρουμε ότι φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η αφύπνιση γύρω από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία, καθώς σχεδιάζουμε την πλήρη πρόσβασή τους σε όλες τις εκδηλώσεις. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που με μεγάλη μας χαρά παρακολουθούμε να παίρνει σάρκα και οστά!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου θα λειτουργεί στον χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων μεγάλη έκθεση βιβλίου ελληνικής και ξένης αστυνομικής λογοτεχνίας, με τη συμμετοχή των εκδοτών που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση. Κλασική αστυνομική λογοτεχνία, σύγχρονα έργα, συλλεκτικές εκδόσεις και, φυσικά, όλα τα βιβλία που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ θα είναι εκεί για να γίνουν δικά σας!

Όλες τις μέρες θα βρείτε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων τα γευστικά stand της εταιρείας Sante που θα προσφέρουν καφέ, ποτό, γλυκά και αλμυρά σνακ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ. Το εισιτήριο για τις εκδηλώσεις μίας ημέρας κοστίζει 5 ευρώ, ενώ για όλο το τριήμερο 13 ευρώ. (Προτιμήστε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας online, γιατί στην είσοδο του χώρου θα μπορείτε να τα αγοράσετε μόνο με μετρητά).

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του φεστιβάλ και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο site https://agathafestival.gr/ και στα social media της διοργάνωσης:

FB https://www.facebook.com/agatha.crime.festival

IG https://www.instagram.com/agatha.crime.festival/

TikTok @agatha_festival

Για αιτήματα σχετικά με συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και ενημερωτικό υλικό μπορείτε να απευθύνεστε στα email agatha.amke@gmail.com και 
press@agathafestival.gr και στο τηλέφωνο της υπεύθυνης του φεστιβάλ Ιωάννας Πετρίδου 6958465415.

Μείνετε συντονισμένοι!
Οι μέρες μυστηρίου έρχονται!


Η εγκληματολόγος Έλενα Μπολονάση (δικηγόρος, εγκληματολόγος, συγγραφέας) και οι μαθητές της παρουσιάζουν έρευνες για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 17:00
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144



22 / 5 / 2024

Η επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στα πλαίσια της εκπαίδευσης των σπουδαστών Εγκληματολογίας της @tabularasagr , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Οι σπουδαστές περιηγήθηκαν στα τμήματα της ΔΕΕ, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσα συζητάμε στα μαθήματα εγκληματολογίας, να κάνουν ερωτήσεις και να ζήσουν την εμπειρία της έρευνας ενός εγκλήματος παρακολουθώντας σημαντικές διαδικασίες.
Η χαρά μου είναι τεράστια για την ανταπόκρισή σας και σας υπόσχομαι ότι έρχονται περισσότερα!
Έλενα Μπολονάση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Έκθεση Καλλιτεχνικών Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Έκθεση των Καλλιτεχνικών ειδικοτήτων της Εκπαιδευτικής Ένωσης , η οποία θα πραγματο...