Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021


Πλησιάζει ο χειμώνας!

Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και σε λίγο θα έρθει ο χειμώνας. Η διάρκεια της ημέρας έχει μικρύνει αισθητά και τώρα νυχτώνει γύρω στις πέντε το απόγευμα. Η νύχτα, που ξεκινάει πολύ νωρίς, σου δημιουργεί ένα αίσθημα κούρασης και νύστας, σε προετοιμάζει να χαλαρώσεις τους έντονους ρυθμούς και να ξαπλώσεις για να ξεκουραστείς. Βέβαια αυτό δεν είναι τις περισσότερες φορές εφικτό και έτσι προσπαθείς να συνεχίσεις για να τελειώσεις τις εργασίες σου, έστω και αν το σκοτάδι που απλώνεται γύρω σου, σε προκαλεί να τα παρατήσεις όλα και να πας να κοιμηθείς.

Ο καιρός αλλάζει και μαζί και η διάθεσή μας. Κάνει κρύο περισσότερο νωρίς το πρωί και το βράδυ. Στα ορεινά μέρη της Ελλάδας, έχουν ήδη ανάψει τις σόμπες, τα τζάκια και τα καλοριφέρ. Τα ρούχα που φοράμε είναι μάλλινα και όλοι προσπαθούμε να ζεσταθούμε. Ο χειμώνας και το κρύο περιορίζουν τις κινήσεις μας και μας αναγκάζουν να κλεινόμαστε πιο πολύ στον εαυτό μας. Οι μετακινήσεις γίνονται με λιγότερη ευκολία, είτε εξαιτίας του καιρού ή της επιθυμίας μας να μείνουμε στο σπίτι.

Το καλό είναι ότι στη χώρα μας ο ήλιος δεν μας εγκαταλείπει σχεδόν ποτέ, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι, μόλις εμφανιστεί στον ουρανό, μάς κάνει χαρούμενους και με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκουμε χρόνο για έναν καφέ στην πλατεία της γειτονιάς μας ή κοντά στον χώρο της δουλειάς μας.

Παρόλαυτα, ο χειμώνας μάς ανταμείβει για την υπομονή και την αντοχή μας, με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που όλοι περιμένουμε, για να ξεκουραστούμε και να χαρούμε. Κάθε εποχή είναι διαφορετική και όλα ακολουθούν τον κύκλο της ζωής. Καλό χειμώνα να έχουμε και να αντέξουμε το κρύο και τις προκλήσεις και αυτής της εποχής που έρχεται!

Ανθούλα Π. Βεζύρη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Έκθεση Ζωγραφικής: «Αύρα καλοκαιρινή»   Ανθούλα Π. Βεζύρη   Πρόσκληση Σας προσκαλώ στην έκθεσή μου που θα  πραγματοποιηθεί στην ...